Matematik

hjælp til potensfunktioner(find a og b)

05. november 2008 af Scott4 (Slettet)

Hej alle, håber i kan hjælpe mig lidt.

Jeg har ingen idé om hvordan jeg løser denne opgave (jeg er sproglig) :-) så det er lidt svært

Grafen for en potensfunktion går gennem punkterne (2,16) og (5,250). Benyt potensregression til at bestemme a og b i y=b*x^a.

benyt derefter funktionsudtrykket til at bestemme funktionsværdien af x=3.

Jeg synes det er uoverskueligt,


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Du smider bare punkterne ind på din lommerregner, og bruger protensregression. Så får du den bedste mulige regne forskrift.

Ellers står der også en formel i din bog, hvor du kan finde a og b ud fra to punkter på din linje.

Nu har du fundet en ligning af typen: y=b*x^a

Så sætter du 3 ind på x's plads, og regner y ud.


Svar #2
05. november 2008 af Scott4 (Slettet)

mange tak! Nu er den lavet


Svar #3
05. november 2008 af Scott4 (Slettet)

men vent, er y så 54?

eller jeg er gået helt galt


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af Tazdingoman (Slettet)

jeg har den samme opgave men hvad er b så? jeg fatter det ikk hel xD


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Tazdingoman (Slettet)

altså man siger b*3a* og hvordan beregner man det ?


Skriv et svar til: hjælp til potensfunktioner(find a og b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.