Matematik

A og B i f(x)=a*x+b

05. november 2008 af Joladish (Slettet)

Jeg har om lineær regression, og jeg er stødt ind i nogle problemer.
 

Hvad står a og b for i f(x)=a*x+b?

Ligningen er således: f(x) = 0.396 * x + 110.12

Jeg har fundet mig frem til, at a er en slags udviklingsfaktor, men er ikke helt sikker? Jeg er også meget usikker på, hvad b står for.

Det er en person, som er på en cykeltur, hvor X står for tiden, mens Y står for km. på km-tælleren.

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af dupond (Slettet)

a er hældningstallet / hældningskoefficient, det den stiger eller falder med hver gang.

b er skæringspunktet på y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2008 af richterklanen (Slettet)

f(o) = b = 110,12. Dvs. at km-tælleren viser 110,12, da X = 0, dvs. når personen begynder cykelturen.

a = 0,396 er den vejlængden cyklisten tilbagelægger pr tidsenhed, der vel her er minut?


Svar #3
06. november 2008 af Joladish (Slettet)

Jeps, tidsenheden er i min., og tak for hjælpen begge to!


Skriv et svar til: A og B i f(x)=a*x+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.