Matematik

Isolering af x

05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

Nogen der ved hvordan man isolerer i denne ligning med 2 ubekendte!

2x-3y=-8
4x+y=-2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

I: 2x - 3y = -8

II: 4x + y = -2

Gang ligning I med 2 og træk fra II:

7y = 14

y = 2

Værdien for y indsættes i I for at isolere x:

2x - 6 = -8

2x = -2

x = -1


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.