Kemi

pH-værdi

06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

10.0 g Mg(OH)2(s) hældes ned i 100 mL 0.100 M HCl, og blandingen rystes kraftigt i længere tid. Blandingens temperatur er 25° C, og væskefasens volulmen er 100mL.
) Hvilken pH-værdi ender man med at have for væskefasen?
 

Jeg sidder og knokler med denne opgave og kan bare ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge for at udregne resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af mathon

beregn stofmængder af OH- og H3O+

hvilken en af disse to er i overskud?


Svar #2
06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Hvad mener du med overskud?

Og skal jeg bare bruge n= c*v?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af mathon

M(Mg(OH)2) =58,34 g/mol


Svar #4
06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

så det er n = m/M


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2008 af mathon

#4
ja


Svar #6
06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Jeg får nMg(OH)2  = 0.2739 mol

men jeg kender jo ikke massen af HCl?


Svar #7
06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

jeg får 1.7151mol


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2008 af mathon

n(Mg(OH)2) = m/M = (10 g)/(58,34 g/mol) = 0,171409 mol

n(OH-) = 2*0,171409 mol = 0,342818 mol

n(H3O+) = (0,1 L)*(0,100 mol/L) = 0,010000 mol

n(OH-)overskud = (0,342818 - 0,010000) mol = 0,332818 mol i 100 mL

[OH-] = (0,332818 mol)/(0,1 L) = 3,32818 M

pOH = -log(3,32818) = -0,52

pH = 14 - pOH = 14 - (-0,52) = 14,52


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.