Matematik

Logaritme (Haster)

06. november 2008 af The_Geek10 (Slettet)

f(x)=b•e^(k•x)

Bestem for denne generelle forskrift formler for fordoblings- og halveringskonstant udtrykt ved k

Ved ikke hvordan jeg skal lave den, håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Svar #2
06. november 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Mhh, jeg skal bruge en form for bevis


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af mathon

en voksende eksponentialfunktion kan udtrykkes

f(x) = y = b*ekx   og   b,k>0

f(X2) = 2b = b*ekX2 hvoraf

2 = ekX2

ln(2) = kX2

X2 = ln(2)/k

en aftagende eksponentialfunktion kan udtrykkes

f(x) = y = b*e-kx  og    b,k>0

f(X½) = (1/2)b = b*e-kX½ hvoraf

(1/2) = e-kX½

ln(1/2) = -k*X½

-ln(2) = -k*X½

ln(2) = k*X½

X½ = ln(2)/k


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2008 af richterklanen (Slettet)

f(x) = b·ekx,   Fordoblingskonstant T

f(0) = b

f(T)  =  b·ekT =  2b,    ekt = 2,  k·T = ln(2),   T = ln(2)/k, hvor ln er den naturlige ligaritmefunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af lawlll (Slettet)

hej hvad er sammenhængen mellem konstanterne a og k i forskrifterne f(x)=b*a^x og f(x)=b*e^-k*x


Skriv et svar til: Logaritme (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.