Matematik

Differentialkvotient

06. november 2008 af jansørensen (Slettet)

Hejsa - jeg håber jeg kan få lidt hjælp med disse 2 svære opgaver :O

(e2x/x-1)'         og         (√4x+1)'    

den sidste er kvadratroden til 4x+1 hvis folk er i tvivl.

jeg håber der er nogen som vil hjælpe mig med disse opgaver , da jeg ikke lige kan se hvordan jeg skal løse dem.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

I den første brug at (f/g) ' = (f'g-fg')/g2 og i den næste brug at (f(g))'=f'(g)g'


Svar #2
06. november 2008 af jansørensen (Slettet)

er det her så rigtigt : ??

(e2 · (x-1) - e2x · 1) / (x-1)2 = (e2 · x - e2 - (-e2 · x)) / (x-1)2 = (x2 · e2) / (x-1)2 = e2 / -2x+1
 


Svar #3
06. november 2008 af jansørensen (Slettet)

(f(g))'=f'(g)g'   og kan jeg ikke få lidt nærmere forklaring på den her , for forstår den ikke helt . ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#2 nej ... prøv at regne igen

#3 det er diff. af en sammensat funktion ... med x indsat hedder den (f(g(x)))'=f'(g(x))g'(x) ... her er f(x)=√x og g(x)=4x+1


Svar #5
06. november 2008 af jansørensen (Slettet)

tror sku det er lidt for svært det her . når man lommeregner laver den bliver det er totalt fucked resultat , som jeg ikk lige kan finde ud af :/..


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

(e2x/(x-1))'=(2e2x*(x-1)-e2x)/(x-1)2=2e2x/(x-1)-e2x/(x-1)2=e2x/(x-1)*(2-1/(x-1))

og

(√4x+1)' =1/(2√(4x+1))*4=2/√(4x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2008 af mathon

(e2x/(x-1)) = ((x-1)*e2x*2-1*e2x)/(x-1)2 = ((2x-2)*e2x - 1*e2x)/(x-1)2 =
e2x(2x-2-1)/(x-1)e2x(2x-3)/(x-1)2


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

oki #7 dit resultat er mere æstetisk end mit :-) … men begge svar er korrekt ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2008 af mathon

...mig bekendt - æstetisk eller uæstetisk
er

e2x(2x-3)/(x-1)2 = (e2x/(x-1))*((2x-3)/(x-1))

men

nu var det #0
vi skulle svare.   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... enig men (2x-3)/(x-1)2=(2(x-1)-1)/(x-1)2=1/(x-1)*(2-1/(x-1)) ... som i mit ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2008 af mathon

...nej

(2x-3) ≠ "(2-1"


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

OT #11 vil det sige at du påstår (2x-3)≠2(x-1)-1 ????


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2008 af mathon

2e2x/(x-1)-e2x/(x-1)2 = e2x/(x-1)*(2-1/(x-1)

forkert nævner og forkert tæller
formentlig opstået af "skrivesjusk"


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

var det ikke det jeg skrev i #6? ... anyways jeg syntes at din løsning i #7 var "kønnere" ... Hygge :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. november 2008 af mathon

...det bli'r jo aldrig bedre af at
at gentage en fejl...


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

?? ... nu har jeg sammenlignet #13 og #6 ... jeg kan ikke se forskellen


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.