Matematik

Bestem en side i en trekant

07. november 2008 af Joseyjosey (Slettet)

Jeg er helt blank.

I trekant ABC er D fodbpunkt for højden fra C på AB
Det oplyses at AB = 9 BC = 7 og BD = 6

Bestem AC

Og den er uden hjælpemidler.

Er der nogen der kan hjælpe mig eller hjælpe mig i gang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2008 af mathon

...som altid
fås et overblik ved at udfærdige en skitse

de retvinklede trekanter BCD og ACD har en fælles katete hc = h

hvoraf

b2 - 32 = h2 = 72 - 62
dvs.

b2 - 32 = 72 - 62 , hvoraf b beregnes .....


Skriv et svar til: Bestem en side i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.