Matematik

Ligning for tangent

08. november 2008 af surfact1 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=sinx+ln(x)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal løse den. Skal jeg bare se 1 som mit x0 eller hvad´?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: x0=1, ja. Kan du selv herfra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #3
08. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Ja, jeg har prøvet:

f'(x)=cosx+1/x

f'(1)=cos1+1/1=1,5403

f(1)=sin1+ln(1)=0.84147

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

1.5403*(x-1)+0.84147

y=1,5403x-0.69883

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Med forbehold for regnefejl, ja. Det er den korrekte metode.


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.