Kemi

oxidationstal

09. november 2008 af delidolu (Slettet)

hejsa

hvordan giver man oxidation or KNO3

Jeg skal finde ud af hvad oxidationstallet er for N ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

K+ 3*O2-

N=-1+6=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

samme som
i
NO3-

OT(N) i NO3- = +5


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af noveau (Slettet)

K+ 3*O2-

N=1-6=-5  skriv -V


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af noveau (Slettet)

Hvorfor i alverden skal det ikke give -5 ? I dit eksempel mathon opstiller du vel følgende ligning

NO3-  

N*3*(-2) = -1   ⇔  N=5  


Svar #5
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

vil det sige K er -1

hvorfor står der så K+


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af noveau (Slettet)

N*3*(-2) = -1 ⇔ N=5

sorry

N+3*(-2) = -1 ⇔ N=5


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af mathon

OT(K) = +1


Svar #8
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

Hva med når man siger KNO2

så er OT

O=-4

K=+1

N=-3

oder was ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2008 af noveau (Slettet)

Jepsen, det er efter hvad jeg har lært korrekt!


Svar #10
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

men skal det ikke give 0 i alt ?

det hva jeg troede det gik ud på ?


Svar #11
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

når det gør det jo os :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2008 af mathon

OT(N) i KNO2 = +3


Svar #13
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

hvad er OT for H+


Svar #14
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

er det bare

OT(H)=-2


Svar #15
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

fx for NH4+

OT(H)=+1*4=4

OT(N)=-4

?


Svar #16
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

eller er det OT(N)=+4

for ved ikke om NH4 er metalhydrid eller molylær ?

for Hydrogen kan være +1 o -1 afhængig af hvad det er?


Svar #17
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

 svar nu ??


Svar #18
09. november 2008 af delidolu (Slettet)

har fundet ud af det ..

det var + :D


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.