Matematik

Logaritme

09. november 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Hey, kan nogen hjælpe mig med at løse denne her opgave:

b = lne^2+3lne+ln(1/2)-ln12+ln18+ln(1/e)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

b = ln(e2) + 3*ln(e) + ln(1/2) - ln(12) + ln(18) + ln(1/e)

    = ln(e2*e3*(1/2)*18*(1/e)*(1/12))

    = ln((3/4)e4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

b = ln(e2)+3ln(e)+ln(1/2)-ln(12)+ln(18)+ln(e-1) =

2 + 3 - ln(2) - 2*ln(2) - ln(3) + 2ln(3) + ln(2) - 1 = 4 - 2ln(2) + ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

evt.   

     = ln((3/4)e4)

     = ln(3) - ln(4) + 4ln(e)

     = ln(3) - ln(4) + 4


Svar #4
09. november 2008 af The_Geek10 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.