Matematik

diff. ligningsopgave

09. november 2008 af vinderen (Slettet)

en funktion f er løsning til differentialligningen

y ' = 2x + 5 - y

og linjen med ligningen y = 1 er tangent til grafen for f.

Bestem en forskrift for f.

mit forslag:

desolve ( y ' = 2x + 5 - y ,x,y)

y = k * 95 * e-x + 2x + 3 så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre herfra

eller

eller kan man bare indsætte 1 på y's plads og 0 ind på y ' , da det er diff. kvotienten og så isolere x = -2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af peter lind

Hvorfor sætter du 95 ind i leddet med e-x?. Det er ikke forkert; men fuldstændig overflødig. Ellers hvis y=1 skal være tangent i et punkt, skal y' være 0 for et eller andet y. Find y' og se for hvilken værdier af k, der findes en løsning til y'=0.


Skriv et svar til: diff. ligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.