Matematik

reducering

09. november 2008 af xezh (Slettet)

Jeg skal reducere:
x^2 + t^2 - 2xt / (x-t)(x+t)
Jeg ved at facit er: x-t / x+t

Men hvordan i alverden finder jeg frem til det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

x2+t2-2xt=(x-t)2 ... indsæt og reducer


Svar #2
09. november 2008 af xezh (Slettet)

hvor får du "=" tegnet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

(x-t)2=(x-t)(x-t)=x2-xt-xt+t2=x2+t2-2xt


Svar #4
09. november 2008 af xezh (Slettet)

Undskyld, men det der giver absolut ingen mening i mit hoved :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

det er bare at gange parenteser ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2008 af juventuz (Slettet)

"hvor får du "=" tegnet fra?"

Undskyld, men dette er dagens joke! Hvor får man et = tagn fra... HAHA :D

Du skal bruge, at (a-b)2=a2+b2-2ab. Her skal du så tænke baglæns...


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.