Matematik

parameterfremstilling

19. oktober 2004 af weirdo (Slettet)
nå nu sidder jeg her i med en pisse lang aflevering.. og kan ikk komme videre med den her opgave.. så lidt hjælp ville være dejligt

Bestem en parameterfremstilling for den linie der går igennem punkterne A(1,2,3) og B(4,6,8). Beregn derefter vinklen mellem denne linie og planen med ligningen:

a: 4x - y + 2z -5 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Du kunne lade A være et stationært punkt og AB din retningsvektor

Kig på vekror n vinkelret på planen (dvs. [[4][-1][2]]).

Ergo brug cos(ø)=(o*p)/(IoIIpI)

hvor o = n og p = vekror AB.

Men ø er vinklen mellen n og AB

ergo er din vikel 90 - ø.

Svar #2
19. oktober 2004 af weirdo (Slettet)

damn! jeg har siddet og tænkt på en hel anden måde!

er det så svaret..

vinklen er 90- ø?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Yep - hvis du gør det korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

og det er naturligvis grader og ikke radianer.

Svar #5
19. oktober 2004 af weirdo (Slettet)

jeg er ked af og være lidt dum i det her ligenu

Ergo brug cos(ø)=(o*p)/(IoIIpI)
hvor o = n og p = vekror AB

det her forstår jeg ik.. altså hvordan jeg skal bruge det med det info jeg har fået fra opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Altså AB = [[4-1][6-2][8-3]] og n = [[4][-1][2]].

Der er vel intet problem i at bruge den klassiske formel for vinklen mellem disse vektorer, jf. ø?

Ergo når du har ø, så må den vinkel du søger være 90 - ø.

(Hint. lad et A4 ark være din flade og lad en blyant være n (dvs. n står vinkelret på dit A4 ark). Hold nu en anden blyant (AB) i en ønsket position. ø er således vinklen mellem de to blyanter, men som du ser former de to blyanter og arket et retvinklet trekant - ergo 90 - ø)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2004 af smaren (Slettet)

o*p betyder o prikket med p og (IoIIpI) er længden af de to linjer ganget med hinanden

Svar #8
19. oktober 2004 af weirdo (Slettet)

aha! i see it now

så egentlig så skal jeg bare beregne
AB = [[4-1][6-2][8-3]] og n = [[4][-1][2]].

og resultatet er 90 - ø

har jeg ret?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ja, du skal bare beregne vinklen mellem AB og n og resultatet er 90 - ø.

Svar #10
20. oktober 2004 af weirdo (Slettet)

kan det passe at det giver 90 - -8?

Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.