Fysik

kræfter

10. november 2008 af mkmk (Slettet)

hej

kan i forklare mig hvad er newtons 1, 2 og 3 lov ? plezz det skal vær nemt at forstå :)

mange tak ... <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det burde du kunne finde i Wiki'en her på siden. :)


Svar #2
10. november 2008 af mkmk (Slettet)

okay tak.. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Leja (Slettet)

Sig om du er med på det?


Svar #4
10. november 2008 af mkmk (Slettet)

desværre jeg er overhovedet ikke med på det.. hehe

jeg er meget træt lig nu, så det kan vær derfor jeg ikke rigtig forstår hva det går ud på..hehe


Svar #5
10. november 2008 af mkmk (Slettet)

heey :) jeg forstår det sgu nu.

newton 1 lov: Et legeme, der ikke er påvirket af nogen resulterende kraft, vil forblive i sin tilstand af hvile eller fortsat jævn retlinet bevægelse.
 

newton  2 lov: Et legeme med massen m, der påvirkes af en resulterende kraft Fres, vil have en acceleration, som opfylder: Fres = m × a. Denne lov gælder kun i inertialsytemet.
 

newton 3 lov: Påvirker et legeme et andet med kraften F, så vil dette påvirke førstnævnte legeme med den modsatrettede kraft -F. Denne lov kaldes loven om aktion og reaktion.
 

jeg har taget det fra nettet men det er til at forstå ;) men FRES= mX a i  newton 2 lov  gør mig lidt forvirret hehhe


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvorfor forvirrer den dig?


Svar #7
10. november 2008 af mkmk (Slettet)

jeg forstår ikk formlen..


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2008 af Arctan (Slettet)

Summen af alle kræfter på et objekt er lig med produktet af objektets masse og dens acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2008 af Arctan (Slettet)

Bemærk - og som Newton oprindeligt formulerede det - så er loven, at hastigheden hvormed et legemes impuls ændres er lig med den resulterende kraft på legemet:

           Fres = dp/dt      (hvor Fres og p er vektorielle størrelser)

Når et legemes masse forbliver uniformt, kan vi bruge definitionen af implus (p =def m*v, hvor p og m er vektorielle størrelser) til at skrive:

           Fres = dp/dt = d(mv)/dt = m·dv/dt

Og da acceleration er defineret som dv/dt følger det at

           Fres = m·a


Skriv et svar til: kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.