Matematik

Faktorisering

10. november 2008 af bollepolle (Slettet)

nulreglen ved løsning af ligningen: x^3+31x

Skal rødderne findes først, og så derefter faktoriseres?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

x3+31x = x(x2+31) = 0

x2+31 > 0  for alle x
hvoraf
x = 0
 


Svar #2
10. november 2008 af bollepolle (Slettet)

 Lidt mere forklaring tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

#2 Hvad mangle yderligre forklaring. #1 viser, hvordan ligningen stilles op mht nulraglen. Han løser den ved at se, at x=0 v x2+31=0, hvoraf sidstnævnte aldrig kan give 0. Derfor er løsningen x=0


Svar #4
10. november 2008 af bollepolle (Slettet)

 hvorfor kan det aldrig give 0?? 

Fik det her:

x^3+31x = 0 ⇔ x(x^2+31) = 0 ⇔ x=0 Λ x^2+31=0 ⇔ x=0 Λ x^2=-31 ⇔ x=0 Λ x= + - 5,57


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Hvornår har man kunnet tage kvadratroden af et negativt tal???

Prøv igen :-)


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.