Kemi

Redoxreaktion

10. november 2008 af *m_m* (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en redaoxreaktion hvor jeg bl.a. skal skrive oxidationstrin for (S2O8)2-. O kan have oxidationstrin -1 og -2. Derfor må S skulle have oxidationstrin +7 eller +3 - men i følge mit periodiske system kan S have oxidationstrinnene +4, +6 og -2. Er der undtagelser for dette eller hvad er løsningen?

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

OT(S) I S2O82- = +7


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2008 af dnadan (Slettet)

S2O82-

OT(S) kaldes for x, heraf fås ligningen:

2x+8*(-2)=-2(ladningen) Denne løses:

2x-16=-2 <=> 2x=14 <=> x=7

Så vidt jeg kan se, så skulle det gerne passe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Mathon, denne her ion (peroxodisulfat-ion) er lidt speciel. Svovl har stadig OT = +6, men der er en peroxid-bro mellem svovl-atomerne:

-O3S-O-O-SO3-

Men regneteknisk set kan man betragte S som om det har OT = +7, men det er i virkeligheden peroxid-broen som er den oxiderende part i dette.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Det er et af de eksempler på hvor tildelingen af OT til et atom i en ion/molekyle ikke svarer til den reelle OT.

Thiosulfationen, (S2O32-) og N2O blot to andre eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af mathon

#3 og #4

...perfekt information!

...stor faglig TAK


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2008 af mathon

...og dermed i overensstemmelse med, at et grundstofs OT maksimalt kan være lig med hovedgruppenummeret...


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.