Matematik

logaritme

11. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvad forståes der ved, at jeg skal skrive de følgende tal som logartimer?

eks. opg 1. a= log (7/8) + log (16/7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

brug

log(a) + log(b) = log(a*b)


Svar #2
11. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Så det hedder sig  log((7/8)*(16/7)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

se overskueligt
i vedhæftet
 

Vedhæftet fil:logaritme_1.doc

Svar #4
11. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åårh okay... så prøver lige med et andet eksempel, for at se om jeg har forstået..

½log(100) - log(50)

½log(100) - log(50)  = ½log (100/50) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af mathon

½log(100) - log(50) = log(100½) - log(5*10) = log(10) - (log(5)+log(10)) = 1 - log(5) -1 = -log(5) =

log(5-1) = log(1/5) = log(2/10) = log(0,2)


Svar #6
11. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay, er helt med. Prøver igen selv så...

3log(5)-log25

3log(5)-log25 = log (3^5) - log 25 = log (243) - log (25) = log (243/25) = log (9,72)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#6 nej .. 25=52 så log25=2log5 og dermed er

3log5-log25=3log5-2log5=log5


Svar #8
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

#7 åårh okay...

så... Hvis jeg siger ½(ln16 - ln4) => ½ ln (16/4) => 1 ln(4) => ln (4^0,5) = ln(0,69)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

4^0,5=2 ... men ellers rigtigt hvis du mente ½ln(4) efter nr. 2 =>


Svar #10
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Det var selvfølgelig det, der skulle stå ja (;

½(ln16 - ln4) => ½ ln (16/4) => ½ ln(4) => ln (4^0,5) = ln(2)? (så giver det to?)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ja ... resultatet er ln(2)


Svar #12
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay! (: !! SÅ er jeg med

En anden, jeg finder lidt kompliceret er:

ln(e)^2 - ln(e)

Jeg får således: ln(e)^2 - ln(e) => 2 - ln(e) => 2-1 = 1

Er det da så simpelt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Ja hvis der står ln(e2) - ln(e), men der står vist (ln(e))2-ln(e), så det er simplere ... ln(e)=1 så

(ln(e))2 - ln(e)=12-1=1-1=0


Svar #14
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay (: Ja det forstår jeg godt. Ln(e) er jo lig med 1. Super tak!

En anden ting, jeg ikke lige er med på er.. Hvis jeg har denne:

ln(x) - ln(1/x)

Er det så bare at sige ln(x) - ln(1/x) => ln (x/(1/x))  ;S Den er lidt forvirrende... Er der måske et lille tricks her også?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ja ln(1/x)=ln(1)-ln(x)=-ln(x) ... eller brug brøk reglerne x/(1/x)=x2 på det du har regnet ... giver det samme :-)


Svar #16
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Så det er egentligt bare simpelt og hedder:ln(x) - ln(1/x) => ln (x/(1/x))  => x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

nej .. ln(x/(1/x))=ln(x2)=2ln(x)


Svar #18
12. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay.. den er selvfølgelig ikke regnet ordentligt ud nej.. Dummefejl :b

DU skal virkelig have mange tak for din hjælp!


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.