Matematik

Maksimering

12. november 2008 af freece (Slettet)

Hej, jeg vil høre om nogle kan hjælpe mig lidt.

Jeg har fået en figur - en trekant, som er indskrevet i et kvadrat med sidelængden 1 (har vedhæftet figur)

Jeg skal nu opstille en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x.

Her er jeg meget i tvivl og kunne godt bruge noget hjælp.

På forhånd tak.


Svar #1
12. november 2008 af freece (Slettet)

Her kommer figuren:

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

areal(ABC)=1 - areal (3 øvrige trekanter) .. udtryk arealet af hver af disse ved x ..


Svar #3
12. november 2008 af freece (Slettet)

Tak.

Derudover skal jeg også bestemme den værdi af x, der giver trekanten det største areal.

Jeg differentiere derfor min fundne forskrift:

f(x)=x-(x^2/2)

f'(x)=1-x

Herefter finder jeg f'(x)=0

1-x=0 <-> x=1

Men det virker jo helt forkert i forhold til figuren?


Svar #4
12. november 2008 af freece (Slettet)

Eller jo, det giver god mening.

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Maksimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.