Matematik

integralregning

12. november 2008 af do-zap (Slettet)

7.002

grafen for f(x) = x^3-9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvadrant en punktmængde, som har et areal

a) bestem arealet af denne punktmængde.

"jeg ved hvordan man skal gøre hvis det er et afgrænset interval i første kvadrant, men jeg kunne godt bruge lidt hjælp her!

har også en anden opgave hvor arealet er afgrænset i fjerde kvadrant, mellem funktionen og første aksen, har det samme problem med den!

tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. november 2008 af freece (Slettet)

Først skal du finde rødderne. Brug nulreglen.

herefter ved du hvilken punktmængde du skal finde areal i.

Så skal du bare finde det bestemte integrale af f(x) i din funde punktmængde.


Svar #2
12. november 2008 af do-zap (Slettet)

tak!,

men er lidt usikker på nulreglen, er det ikke

x^3-9x=0    x= -3    x=0     x=3

er det så intervallet mellem -3 og 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

blev dette ikke diskuteret igår? ... jooo .. se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=598015


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.