Matematik

Monotoniforhold

12. november 2008 af freece (Slettet)

Det oplyses at en funktion f med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen y'=y(x^2-9) , y>0 og grafen for f går gennem punktet P(2,2).

Jeg har først bestemt en ligning for tangenten: y=22-10x

Jeg skal nu bestemme monotiforholdene for f, og her er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af mathon

tangentligning:
y-2 = 10(x-2)

y = 10x-18

ekstrema kræver
y ' = y(x2-32)  = y(x+3)(x-3) = 0 og y>0


Svar #2
12. november 2008 af freece (Slettet)

Men der har du da ikke bestemt monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af mathon

nej

fordi det var meningen, at du selv skulle gøre det på grundlag af oplysningen y>0
.....................................................................................................
y ' = y(x+3)(x-3) = 0 og y>0
med løsningerne
x = -3 og x = 3

hvoraf
monotoniintervallerne
[-oo;-3[       ]-3;3[        og       ]3;oo[
 

monotoniforhold:
for x<-3 er f '(x)>0 hvorfor f(x) er monotont voksende
for -3<x<3 er f '(x)<0 hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>3 er f '(x)>0 hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.