Matematik

D

12. november 2008 af sira (Slettet)

Opgaven skal regnes uden brug af hjælpemidler.

En differetialligning er givet ved dy/dx = y/2x

En funktion er givet ved f(x)=5√x.

a) Vis, at f(x) er en løsning til differentialligningen?

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet (4,f(4))?

Hjælp :-( Jeg er LOST, kan ikke få det rigtige uden hjælpemidler :-(

HJÆLP HJÆLP HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

a) indsæt f(x) i diff.ligningen

b) brug tangentligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af mathon

f '(x)  = dy/dx= 5/(2√(x))

y/(2x) = (5√(x))/(2x) = (5√(x))/(2√(x)*√(x)) = 5/(2√(x))

hvoraf med y = f(x) = 5√(x)
gælder
dy/dx = y/(2x)

hvorfor f(x) = 5√(x) ER en løsning til dy/dx = y/(2x)


Svar #3
13. november 2008 af sira (Slettet)

Hvad mener du er løsningen på a og hvad er løsningen for b?

:-(


Skriv et svar til: D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.