Matematik

Find ligning til tangent

12. november 2008 af STOREtun (Slettet)

En funktion f(x) er givet ved
f(x)=5x2-4x+3.

Bestem en ligning for tangenten i punktet (1,f(1)).
 

Er kommet frem til at:

f`(x) = 2*5x

f(1) = 5*12 = 5

f`(1) = 2*5*1 = 10

Men når jeg sætter det ind i formelen y - f`(x0) = f`(x0)(x - x0) får jeg y = 10x-5 og jeg ved resultatet er y = 6x-2

Hvad gør jeg forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´(x)=10x-4

f´(1)=6

f(1)=4

y=6(x-1)+4=6x-2


Svar #2
12. november 2008 af STOREtun (Slettet)

fandt ud af det. Takker ;-)


Skriv et svar til: Find ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.