Matematik

Paralel tangent

12. november 2008 af livelinor (Slettet)

Hey, håber der er nogle, der vil hjælpe her:

f (x) = x3 - 6x2 + 21x +1

Funktionen her har en tangent, der er paralel med linjen :

y = 9x + 11

Det som opgaven går ud på er så at finde tangenten til funktionen.

Jeg har differentieret f(x) og får:

f ' (x) = 2x2 - 12x +21

Udfra oplysningen om den paralelle linje før, ved jeg at:

f ' (x) = 9

2x2 - 12x +21 = 9

Her opstår problemet! Hvis jeg isolerer x ovenfor får jeg 2 svar.

Kan det passe? Og i så fald, hvordan løser jeg opgaven færdig?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´(x)=3x2-12x+21


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2008 af mathon

f '(xo) = 3xo2 - 12xo + 21 = 9

3xo2 - 12xo + 21 = 9
xo2 - 4xo + 7 = 3

xo2 - 4xo + 4 = 0

(xo-2)2 = 0 ............
 


Skriv et svar til: Paralel tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.