Matematik

hvordan findes vinklerne?

13. november 2008 af Dotter aKa Carl Mar (Slettet)

hejsa :)

jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg finder vinklerne A og B når jeg kender a og c og at ved C er 90 grader?

altså

a= 4,5

c=8,3

C=90 grader

Hvordan finder jeg A og B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af peter lind

sin(vinkel) = modstående katete delt med hypotenusen

cos(vinkel) = hosliggende katete delt med hypotenusen
Sum af vinklerne i en trekant er 180 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af mathon

...eller

tan(A) = a/b

tan(B) = (b/a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af Kysr (Slettet)

cos(vinkel) = hosliggende katete/hypotenusen
cos(B) = a/c
cos(B) = 4,5/8,3
B = cos-1(4,5/8,3)
B = --> regnes på lommeregner

Og du bruger samme metode med C. ;)


Skriv et svar til: hvordan findes vinklerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.