Matematik

Differantialregning

13. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Hvordan differantierer jeg (sin(x))2? Skal jeg se det som en sammensat funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af mathon

(sin2(x)) ' = 2*sin(x)*(sin(x)) ' = 2sin(x)cos(x) = sin(2x)


Svar #2
13. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Hvordan ved du, at

 (sin2(x)) ' = 2*sin(x)*(sin(x))' ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af mathon

((sin(x))2) '

sæt u = sin(x)
hvoraf

(u2) ' = 2*u*u ' = 2*(sin(u))*(sin(x)) ' = 2sin(x)*cos(x) = sin(2x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#3 ... dette giver vist ikke særlig meget mening ...

#0 .. med f(x)=x2 og g(x)=sin(x) haves (sin2(x))'=f(g(x))'=f '(g(x))g '(x)=2sin(x)cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2008 af mathon

der er en variabeltrykfejl

(u2) ' = 2*u*u ' = 2*(sin(u))*(sin(x)) ' = 2sin(x)*cos(x) = sin(2x)

(u2) ' = 2*u*u ' = 2*(sin(x))*(sin(x)) ' = 2sin(x)*cos(x) = sin(2x)

meningen er god nok   :-)

det kniber mere med tastningen :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#5 hehe ... kender det godt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

... men din løsning er ikke særlig pædagogisk, da (u2) ' vil få "nye brugere af diff.regning" til at tænke

d(u2)/du =2u=2sin(x), ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2008 af mathon

nej
dette er jo en sammensat funktion
hvor overblikket lettes, når

f(g(x)) ' skal beregnes

u = g(x)

f(u) ' = f '(u)*u' = f '(g(x))*g'(x)

hvor intet er nævnt om integralregning ved substitution

hvorfor kun vanedyr kan føle sig usikre ved omskrivningsmåden...:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2008 af mathon

...når jeg ellers skriver rigtigt   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#8 ... du har ret, men min pointe er bare at skrivemåden med "mærke" kan misforstås ... du bruger jo subtilt at df/dx=df/du·du/dx, ikke? ... og i "mærke" notation er dette jo ikke just gennemskueligt!

... anyways #0 har fået sit svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2008 af mathon

...eller

måske nemmere som
(fg) ' = f*g' + f'g


(sin(x)*sin(x)) ' = sin(x)*cos(x) + cos(x)*sin(x) = 2sin(x)cos(x) = sin(2x)


Skriv et svar til: Differantialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.