Matematik

produktionsfunktion

14. november 2008 af Casperjak (Slettet)

hej

Nogen der kan hjælpe

Q=L^(2/3)*K^(1/3)

Q=500

Indtegn isokvanten?

nogen der kan hjælpe med hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Udtryk K som funktion af L og tegn grafen for L>0
 


Svar #2
15. november 2008 af Casperjak (Slettet)

Jeg er i tvivl om det her er rigtigt ?

L^2/3 * K^1/3 = 500

K^1/3 = 500 / L^(2/3)

K = ( 500 / L^(2/3) ) ^3

K = 500^3 / L^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#2 jeps det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2008 af 19tal (Slettet)

Nu når i er nået frem til det svar. Hvordan får i så isokvanten indtegnet ?

Hvis L antages til 100 kr.

og K til 30 kr.


Samt hvordan viser man MPL/w=MPk/r gælder i optimalsituationen.


Svar #5
15. november 2008 af Casperjak (Slettet)

Ok, tak Dkuro Chan :o)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#4 er dette ifht Q=500 eller Q vilk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2008 af 19tal (Slettet)

Ja tror det er til Q= 500

Skal beregne og vise ( i en graf) den optimale faktorkombination.

Det jeg får oplyst er følgende;

Q=L^2/3*K^1/3

Så skal jeg indtegne Isokvanten for Q=500

Derefter beregne den optimale faktorkombination.

Prisen for L = 100 pr. time

Prisen for K = 30 kr. pr. time

Herefter skal jeg  vise at MPL/w=MPk/r gælder i optimalsituationen, og at den gælder generalt.

Har ikke flere end de tal jeg har oplyst der.

Vil være rigtig glad hvis du ville hjælpe.

På forhånd tak.


Svar #8
16. november 2008 af Casperjak (Slettet)

Kan det passe at man gør sådan her:

Find hældningen af isokosten, og sæt den lig dK/dL, for at finde optimal L, indsæt L i forskriften for isokvanten, for at finde optimalt K.


Skriv et svar til: produktionsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.