Matematik

Isolering

15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Jeg har en ligning der lyder:

30 = 0,01768 * e-0,00026*t

Nogen der kan forklare mig, hvad jeg skal gøre, for at få isoleret t ?

Jeg tænker på, om det kan være, jeg skal bruge den naturlige logaritme ?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

30/0.01768=e-0.00026*t

ln(30/0.01768)=ln(e-0.00026*t)
ln(30/0.01768)=-0.00026*t

t=ln(30/0.01768)/-0.00026= -28602


Svar #2
15. november 2008 af Phileo (Slettet)

Jeg skal finde ud af, ifølge en model der lyder f(x)=68,5-68*e0,00026*t, hvor gamme en rødspætte højst kan blive. Jeg går ud fra, det er så enkelt, at man bare differentierer den og sætter den lig 0, således vi kan finde ud af hvornår grafen ikke hælder længere (=slut på levetid).

Det har jeg gjort således:

f ' (x)= 68*(-0,00026)*e-0,00026*t

f ' (x)= -0,01768*e-0,00026*t

0 = -0,01768*e-0,00026*t

Hvad skal jeg gøre? Svaret burde gerne blive 68,5 cm.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.