Matematik
Skravering
På hvor mange måder kan man skravere 20% af en firkant på
Sidelængden: 10cm
Højden: 5cm ?
Svar #2
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)
#1 bemækede du at #0 er i folkeskole, så svaret (der iøvrigt er forkert*) er ikke just brugbart
*overtællig betyder ækvipotens med R, men her er antallet af skraveringsmåder rent faktisk ækvipotent med 2R
Svar #4
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
Altså på en firkant med Sidelængden: 10cm, og højden: 5 cm. Skal jeg så finde ud af hvor mange gange kan jeg skravere 20%
Svar #5
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)
Hvis jeg ellers forstår dig ret ... så 5 gange. Først skraverer du 20% og har 80% tilbage, derefter skraverer du yderligere 20% (af den samlede firkant) og har 60% tilbage osv. ... dette kan du gøre 5 gange og så er der ikke mere tilbage :-)
... Håber det var det du mente? Opgaven kan misforstås!
Svar #6
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
Altså 1/5 er jo 20%.
Så bliver det ikke 7.5 gange, da det også kan gøres nedad ?
Svar #7
15. november 2008 af c_aastrup
Hey Juledranker
Du kan gøre det på rigtigt mange måder... Er det virkeligt det du bliver bedt om?? Her er mit svar (hvor jeg forestiller mig at du har virkelig mange ens firkanter og hver af dem skal der skraveres 20% af på en ny måde)
Hvis du bruger kvadreret papir (hvor kvadraterne er 0.5 cm) så fylder din firkant 2*10*2*5 = 200 kvadrater. 20 % af disse er 40 kvadrater.
Hvis vi forestiller os at din skravering kun går på hele kvadrater så kan det første kvadrat du vælger skraveres på 200 måder, det næste på 199, det næste på 198 osv. indtil du har skraveret 40 stk.
og regner man efter fås dette til at være
200*199*198*197*...*162*161*160=267640838616863845381136941631845012136583153361173656839825946951076015244522291200000000000
Og til Dkuro Chan, du bruger en mærkelig definition af overtællelig. Tællelig er vi forhåbentlig enige om hvad betyder (at der findes en surjektiv funktion fra de naturlige tal over i mængden) Alt over betragter jeg som overtælleligt. Det er vel den mest naturlige definition, ikke? Ville du ellers kalde det over-overtælleligt eller hvad?
Svar #8
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
Det bare et rektangel hvor 2 sider er 5 cm, og de to længste sidder er 10 cm
Svar #9
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)
#7 du har ret :/ Hvad der ikke er tælleligt eller numerabelt kaldes overtælleligt <my bad> Men angiver uendelighed, som du gør i #0, bør man være mere specifik ... der er jo stor forskel på uendeligheden i R og i P(R)=2R ... selvom begge mængder kaldes overtællelige. Meeen det er vist ikke hvad #0 leder efter :)
Svar #10
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
Altså jeg kan ikke tegne den kun forklarer
_______________10 cm________________
| |
| |
|5 cm |5 cm
| |
|_______________10 cm________________
Sådan her er det bedste jeg kan tegne. Det sådan jeg skal finde ud af:
'På hvor mage forskellige måder kan du skravere 20% af sådan en firkant?
Svar #11
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
_______________10 cm______________________
| |
| |
| 5 cm | 5 cm
| |
|_________________10 cm___________________|
På hvor mange forskellige måder kan du skravere 20% af sådan en firkant?
Svar #12
15. november 2008 af Juledrankeren (Slettet)
På den højre side af den der firkant, skal de 5 streger bare sættes sammen med firkanten.
Det er bare noget den ikke kan lave.
Svar #13
15. november 2008 af c_aastrup
Hey Juledranker
Hver ny skravering er i en ny firkant, ikke? Altså man skraverer 20 % på en måde, og så starter man med den tomme firkant og ser om man kan skravere på en ny måde og gør den igen og igen indtil der ikke er flere måder at gøre det på, ikke????
- Christian
Svar #14
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)
#13 ... så rammer #0 igen dit svar i #1 ... jeg tror ikke svaret er så HARDCORE !
Jeg tror, at vi ikke ved hvordan man må skraverer firkanten? ... #0 hvad siger din bog om det?
Svar #15
15. november 2008 af c_aastrup
Svaret kunne også være 5.
Hvis du skraverer 20%, og derefter 20% mere og så 20% mere, så kan du gøre det 5 gange ialt indtil firkanten er fyldt ud.
Svar #16
15. november 2008 af juventuz (Slettet)
#5 præcis. en 14 årig går vel ca. i 8. klasse. Der tror jeg ikk deres problemregning er så krævende til hjernen, som dine svar kunne tyde på ;-)
Svar #17
15. november 2008 af juventuz (Slettet)
I #16 henviste jeg selvfølgelig til #15's svar <My bad>
Svar #18
15. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)
#15 Det skrev jeg også i #5 ... men svaret i #6 leder en til at tro at der findes en slags fremgangsmåde #0 skal følge
Svar #19
15. november 2008 af c_aastrup
#18 Jep!
#0 må på banen og fortælle os hvad der menes med forskellige skraveringer.
Svar #20
12. januar 2011 af 10Messi (Slettet)
Du kan skravere firkanten på en måde og kun en, og det er ved at skravere 10kvadrat centimeter. Så kan du vende og dreje skraveringen så tosset som du vil, men det vil altid være samme skravering.
- så enkelt er det ;-)
