Kemi

øvelse - udbytte i %

15. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

jeg har i skolen lavet en øvelse/forsøg. Jeg fik det praktiske udbytte til 5,72 gram, og det teoretiske til 5,4 gram. derefter skal jeg skrive udbyttet i %. Her har jeg så sagt:

1) ((praktiske - teoretiske)/(teoretisk))*100% = ((5,72 - 5,4)/(5,72))*100% = 5,59411

Er det rigtigt, eller skal jeg blot sige: 2) 5,4/5,72*100 = 94,405

Jeg kan godt se, at hvis jeg ligger de 5,59411 til som beskrevet foroven til de 94,405 vil det give omkring 100. Men mens rigtigt er vel det jeg har skrevet i 1? Da det viser, at man kun har en afvigelse på ca. 5,6%


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Husk enheder i naturvidenskabelige fag!!!!!!

udbytte%=(mpraktisk/mteori)*100 %=(5.72g/5.4g)*100 %=105.9 %

%vis afvigelse=(forskellen mellem teoretisk og praktisk/teoretisk)*100 %=((5.72-5.4)/5.4)*100 %=5.92 %


Svar #2
15. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

er det så 105,% jeg skal skrive ved "udbytte i %" eller afvigelsen der ligger på 5,92?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvad går din opgave ud på? hvis det er at finde udbytte% har du ingen grund til også at inkludere %visafvigelse :-)


Svar #4
15. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

det er netop at finde udbyttet i %. men da det ligger på 105 %er det vel et meget vellykket forsøg?? Da den "kun" er 5 mere.. har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2008 af juventuz (Slettet)

Det er vel fint nok. Bare du forklarer i rapporten, hvorfor du fik en værdi højere end teoriværdien. Gør dette vha. beskrivelser af fejlkilder og usikkerheder i forsøget


Skriv et svar til: øvelse - udbytte i %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.