Fysik

Flydende glaskugle

16. november 2008 af Calatin (Slettet)

Sidder med et forholdsvist simpelt saet om opdrift, tryk etc., men har en enkelt opgave jeg ikke lige kan gennemskue:

"En hul kugle med massen 1,00 kg er lavet af glas med densiteten 2,60•103 kg/m3. Glaskuglens indre er lufttom. Kuglen kan lige netop flyde i vand med densiteten 1000 kg/m3.
Hvad er den indre og den ydre radius af glaskuglen? "

(en kugle har V= 4/3*pi*r^3)

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af peter lind

Hvis kuglen lige kan flyde har kuglen samme massefylde som vand og massefylden for kuglen er masse af kugle/rumfang.


Svar #2
16. november 2008 af Calatin (Slettet)

Så da massefylden= 1000 kg/m3, er volumen:

1000 kg/m3= 1kg/V => V= 1/1000 m3?

Er ikke helt med.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af peter lind

V= 1/1000 m3=4/3*pi*r3 som du selv skriver i #0


Skriv et svar til: Flydende glaskugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.