Matematik

Differentialkvotient

16. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

I denne opgave skal jeg bestemme f '(x) ved hjælp af 3-trinsreglen.

f(x)=3x-1     x0=7

trin1) delta y = f(3*(7+h)) -1 = 20+3h

trin 2) delta y/h = 20+3h/h = 20 + 3

og hvad så mere.. her går jeg helt i stå


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af peter lind

deltay=(x0+h)-f(x0)= [3(x0+h)-1] -[3*x0-1]


Svar #2
16. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åårh.. så egentligt giver det bare 3h?


Svar #3
16. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Dét forstår jeg! (:

Men men.. så sidder jeg lige og tænker.. hvad hvis jeg så har f(x)= 1/x   og x0=2? Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af peter lind

1/(x0+h)-1/x0=(x0-(x0+h))/[x0(x+h)]


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.