Kemi

Stofmængder

16. november 2008 af stefan91 (Slettet)

hey

kan simpelhen ikk finde ud af denne opgave

hvor stor er stofmængdekoncentrationen af eddikesyre med den masseprocent, der er anført på deklarationen(5%). Antag, at eddikens densitet er 1,0 g/mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Der er 5 g eddikesyre pr. 95 g vand.

Da densteten er så tæt på vands (1000 g/L), kan vi sige at der i en liter husholdningseddike er 50 g eddikesyre.

Nu finde du stofmængden vha:

n=m/M

og koncentrationen vha:

c=n/V


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af mathon

c = 0,05*d/M


Svar #3
17. november 2008 af stefan91 (Slettet)

perfekt lige hvad jeg skulle bruge

tak


Skriv et svar til: Stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.