Matematik

HasTer

16. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

Erfaingen viser, at for pattedyr kan sammenhængen mellem hvilepulsen P (målt i slags pr. min.) og kropsvægten M(målt i kg) udtrykkes ved

P = 241*M-0,25.

Beregn hvilepulsen for en bestemt isbjørn, der vejer 450 kg.

solve(P = 241*450-0,25,P) = 52,33 kan det passe?

Beregn vægten af en bestemt hun, der har en hvilepulss på 102 slag pr. minut.

solve(102 = 241*M-0,25,M) = 31,165 kan det passe?

Et pattedyr D1 vejer 50 % mere end isbjørnen.

Beregn hvor mange procent hvilepulsen for D1 er mindre end hvilepulsen for isbjørnene (?????)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet forskriften rigtigt op? Det lyder mærkeligt at du skal trække 0,25 fra et kæmpe produkt.

Opgave 1 kan umuligt passe, hvilket du vist også selv nemt kan se. Hvad bruger du i øvrigt solve for?

Opgave 2 kan ej heller passe, og det bekræfter mig kun i min tvivlen på forskriftens rigtíghed.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2008 af utdiscant (Slettet)

 Der er vist ingen grund til at bruge solve i den første delopgave.

Du skal bare indsætte 450 og udregne udtrykket.

I den anden delopgave gør du det rigtige.

Jeg forstår ikke hvorfor hvilepulsen skulle være mindre for D1 når den vejer mere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af utdiscant (Slettet)

 Som Sherwood siger er der med stor sandsynlighed noget galt med det du har skrevet.


Svar #4
16. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

hvordan det ? nej opgaven er sådan


Svar #5
16. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

P = 241*M-0,25.

Sådan skal det være D:


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

P = 241*M-0,25

P=241*450-0,25 = 52,33

102=241*M-0,25 <=> (102/241)^(1/-0,25)=M <=> M=31,165

Dine resultater kunne altså godt passe. Ovenstående er dog mere matematisk. Det er helt i orden at benytte solve til at isolere M, men i første opgave er det bandlyst!


Svar #7
16. november 2008 af Mikkiiie (Slettet)

men syns stadig at det ser forkert ud, det bare mærkeligt at  450 kg isbjørns hvilepuls er 52, 33slag pr. min mens et isbjørn der har hvilepuls på 102 kun bejer 31,165 kilo, giver ingen mening


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Det kan du have ret i. Jeg har fundet mange fejl i matematikopgaverne igennem de sidste 3 år, så dette kan være endnu en.. Ud fra forskriften burde resultaterne dog passe, skriv eventuelt i opgaven at du undres over resultaterne.


Skriv et svar til: HasTer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.