Matematik

diferentere på Ti89'eren- HASTER

16. november 2008 af miss13 (Slettet)

hej skal have differentere dette:

v(x) -075*x^3+12,5*x

v'(x) ?

Har prøvet på lommeregeren, men min lommeregner siger syntaks hele tiden :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skriver du ind på din lommeregner?

Det er forresten meget hurtigere at differentiere i hånden. I hvert fald i dette tilfælde.


Svar #2
16. november 2008 af miss13 (Slettet)

hmm d(-0,75)*x^3+(12,5*x)),x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Mangler der et komma i -075 eller hvad?

Anyway den kan du sagtens klare i hånden. Brug at:

v(x) = k*x^n

-->

v'(x) = n*k*x^(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej, et 1-tal for at angive førsteordensafledede.

#2: Du skal skrive:

d(-0,75x^3+12,5x,x,1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

#4

Hehe, mente nu i det første indlæg. Virker lidt mærkeligt at skrive -075.


Svar #6
16. november 2008 af miss13 (Slettet)

hmm, skal jeg så sætte v(0) ind? altså 0 på x's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Det kommer sandelig an på hvad du skal.


Svar #8
16. november 2008 af miss13 (Slettet)

har lavet opgaven nu ;) i skal ha' tak for hjælpen..

Godnat


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2008 af mathon

på TI-89

Define v(x) = -075*x^3+12,5*x

d(v(x),x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Nej - du skal have et et-tal med for at definere, at du kun ønsker førsteordensafledede.

d(v(x),x,1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2008 af mathon

#10

overflødigt, når der er tale om førsteordens afledede!!!

på TI-89

Define v(x) = -0.75*x^3+12,5*x

d(v(x),x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#11: Det er min ikke glad for - jeg får Syntax Error, hvis jeg ikke tilføjer 1-tallet.


Skriv et svar til: diferentere på Ti89'eren- HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.