Matematik

Optimering

17. november 2008 af crew (Slettet)

Overfladen af en kuglekalot med højden h er:
O = 2 • ∏ • r • h
hvor r er radius af kuglen. Volumen af en kuglekalot er:
V = ? • ∏ • (3 • r • h2 – h3)

Jeg skal nu overveje hvilke begrænsninger der er på størrelsen af h, når det skal være en kuglekalot.
 

Ved De hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser en kuglekalot ud?


Svar #2
17. november 2008 af crew (Slettet)

Den er rund? Ligesom en kugle.? Og flad nedenunder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Aha - det vidste jeg ikke. :)

Overvej hvad h betyder. Hvis nu h=0, hvad reducerer dine ligninger så til? Hvis nu h=r, hvad reducerer de så til?


Svar #4
17. november 2008 af crew (Slettet)

0?

Måske forstår jeg ikke dit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er korrekt, at for h=0 vil V=0 og O=0. Prøv nu med h=r.


Svar #6
17. november 2008 af crew (Slettet)

h=r

h = 0 & r= 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Ikke helt. Prøv at indsætte h=r og se hvad volumen og overfladearealet giver.


Svar #8
17. november 2008 af crew (Slettet)

O = 2 • ∏ • r • h         =         V = ? • ∏ • (3 • r • h2 – h3)

Er det det du mener? :) Undskyld hvis jeg er langsom


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Ikke helt. I stedet for h skal du skrive r i de formler - prøv at se, om du så kan genkende, hvad du får ud af det. :)


Svar #10
17. november 2008 af crew (Slettet)

O = 2 • ∏ • r • r           =        V = 1/3 • ∏ • (3 • r • r2 – r3)
 

Jeg glemte lige at rette spørgsmålstegnet til 1/3.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.