Kemi

Help .. ligevægt

17. november 2008 af Marabou (Slettet)

Har fået dette spg. som jeg ikke kan løse:

Ved en temperatur anbringes 1,00 M NO2Cl i en beholder på 10 L, Ved en ligevægt indeholdte blandingen 0,1 mol Cl2

Beregn ligevægtskonstantet og er dette en redox proces - hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Opskriv reaktionen, og benyt nu ligevægtsloven.


Svar #2
17. november 2008 af Marabou (Slettet)

Men jeg har jo ikke koncentrationen af NO2

og er det en redox, i så fald hvorfor ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2008 af Marcovergaard (Slettet)

Du kan finde koncentrationerne ved at kigge på forholdet mellem NO2 og Cl2 ved din ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af mathon

                                             2NO2Cl(g)      <--->      2NO2(g)     +      Cl2(g)
ligevægtsmængder                     (1-x)                           x                    0,5x  

ligevægtskoncentrationer          0,1(1-x)                       0,1x                0,05x        

koncentrationerne  indsættes i ligevægtsbrøken

[NO2]2*[Cl2]/[NO2Cl]2 = (0,1x)2*(0,05x)/(0,1(1-x))2

i ligevægt gælder n(Cl2) = 0,5x = 0,1 ⇔ x = 0,2
som indsat i ligevægtsbrøken
giver

(0,1*0,2)2*(0,05*0,2)/(0,1(1-0,2))2 = 6,25*10-4

hvoraf
[NO2]2*[Cl2]/[NO2Cl]2 = 6,25*10-4 M  


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2008 af mathon

+5   -1                           +4                        0
2NO2Cl(g)       <--->        2NO2(g)        +       Cl2(g)


Svar #6
18. november 2008 af Marabou (Slettet)

                                                   2NO2Cl(g)                         <---> 2NO2(g) +            Cl2(g)
ligevægtsmængder                    (1-x)                                                x                          0,5x

ligevægtskoncentration              0,1(1-x)                                      0,1x                        0,05x

Men hvordan finder man disse tal?

Jeg har forstået hvordan man bruger ligevægtsloven til at finde Kc Men forsår ikk hvordan man finder koncentrationen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2008 af mathon

c = n/V = {n}/{10} = 0,1{n}


Svar #8
19. november 2008 af Marabou (Slettet)

Okay I got it .. thanks


Skriv et svar til: Help .. ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.