Matematik

Ulighed

17. november 2008 af sdj (Slettet)

 Er der nogen der kan hjælpe med denne?

-x^2 + 5x+6 ≥ 0

hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2008 af mathon

-x2 + 5x+6 ≥ 0

x2 - 5x-6 ≤ 0

(x+1)(x-6)≤0

-1≤x≤6


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2008 af utdiscant (Slettet)

Uligheder opfører sig nogenlunde ligesom ligninger, men hvis du ganger med noget negativt på begge sider af lighedstegnet så skal du vende >= til <=. Prøv dig lidt frem.


Svar #3
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 #1

Kan du ikke uddybe hvad du gør ved hver linje? Jeg forstår det ikke helt?


Svar #4
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 #2 kan det passe? For hvis man sætte x=7 ind i uligheden giver det 34 og det er da større end 0?

Er svaret ikke bare at x skal være -1 eller større end -1?


Svar #5
17. november 2008 af sdj (Slettet)

Indlæg nummer fire var naturligvis henvist til #1 og ikke #2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2008 af mathon

#4

x = 7 indsat....

løsningsmængden er jo også

-1 ≤ x ≤ 6,

som 7 jo ikke tilhører...


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2008 af utdiscant (Slettet)

Prøv at kigge på grafen for venstresiden og så find parablens rødder. Det kan være det giver mere mening så.


Svar #8
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 #4

Jamen hvis man sætter x=7 ind giver det 34 og det er da større end 0. Brude det så ikke være en del af løsningsmængden?


Svar #9
17. november 2008 af sdj (Slettet)

 #7

Det har jeg gjort. Og jeg har fået x=-1 og x=6, som mathon skriver.

Det jeg ikke forstår er hvorfor løsningsmængden ikke kan være større end 6? For sætte man et tal større end 6 ind som x i uligheden giver det mere end 0. Kan I give en forklaring på det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2008 af mathon

...det kommer helt an på,
hvilket af udtrykkene

-x2 + 5x+6 0

x2 - 5x-6 0,

du argumenterer ud fra.

Begge udtryk giver naturligvis samme løsning, da det nederste
er afledt af det øverste.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2008 af mathon

...benyt
M-M-reglen
som vedhæftet
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2008 af mathon

genforsøg


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/135561


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.