Fysik

Impulsbevarelse

18. november 2008 af ostepop (Slettet)

Genesis satelitten skal tilbage til Jorden. For at dette skulle ske, ændrede man hastigheden en smule, ved at skyde noget stof med massen 0,5 kg ud fra satelitten, Stoffet blev skudt ud med 1500m/s i forhold til satelitten. Massen af Genesis efter hastighedsændringen var 493 kg.

Jeg skal beregne Genesis hastighedsændring.

Jeg ved der skal regnes efter impulsbevarelse, jeg kan bare ikke få det til at passe.

Hjælp tak?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvor langt er du nået?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af Arctan (Slettet)

Lad mg ≡ Genesis' slutmasse = 493 kg, v0 ≡ Genesis' initialhastighed, dv ≡ Genesis' hastighedsændring, ms ≡ massen af stoffet = 0.5 kg, vrel ≡ stoffets relative hastighed ift. til satellitten = 1500 m/s. Impulsbevarelsen udtrykkes ved, at den totale impuls før og efter accelerationen er ækvivalente, så

mg·(v0  + dv) + ms·(v0 - vrel) = (mg + ms)·v0


Skriv et svar til: Impulsbevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.