Matematik

Kvadratisk programmering

18. november 2008 af Reffe (Slettet)

Kan jeg få hjælp til denne opgave?

En virksomhed afsætter et produkt MATA på to delmarkeder – A og B.

Prisen p1 som funktion af afsætningen x i stk. på marked A er givet ved p1(x)=200-(1/200)x for 0 < x < 40.000 stk.

Prisen p2som funktion af afsætningen y i stk. på marked B er givet ved p2(x)=120-(1/200)y for 0 < y < 24.000 stk.
 

a) Bestem den samlede omsætning som funktion af x og y.


b) Bestem afsætningen på de to markeder, som giver den maksimale omsætning.


Der oplyses nu, at der kun kan afsættes 5.000 enheder på marked A.

c) Bestem de nye afsætninger på de to markeder, som giver den maksimale omsætning.
 


Svar #1
18. november 2008 af Reffe (Slettet)

Det haster!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af Stealth (Slettet)

a/ f(x,y)=A+B=200-(1/200)x+120-(1/200)y=.. for (x,y) relavante b/ kig på gradienten for f c/ regn

Svar #3
18. november 2008 af Reffe (Slettet)

Det vil sige, at jeg får y=72.000 - x ? Hvordan kommer jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2008 af Stealth (Slettet)

f(x,y)= 320-(x+y)/200 >> f er en funktion af 2 variable

Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.