Matematik

bestem toppunkter og monotiforhold for funktion bare en lille skub

18. november 2008 af Sara17 (Slettet)

OPgaven siger;

bestem toppunkter og monotiforhold for funktion: ¨f(x)=x^(3)-6*x^(2)+9*x-2

eg fandt toppunkt ved hjælp af, punkt på, derefter brugt jeg spor, for at finde toppunkt.
jeg kom frem til at funktiones toppunkt er (1.2) og (3.-2).

men monotiforhold ? hvordan gør jeg?

en ide; jeg hr differentierer f(x) = 3*x^2-12*x+9.  så har jeg solve(f(x)=0,x)= x=−(√(3)-2) or x=2 or x=√(3)+2

x=−(√(3)-2) or x=2 or x=√(3)+2 , det betyder at jeg hr fundet de 3 steder, hvor der er vandret tangent ? men jeg hr jo kun 2 top punkter .? kan det sp lade sig gør alligevel?  håber jeg kan få en lille skub fra Jer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af mathon

du skal benytte f '(x) ....


Svar #2
18. november 2008 af Sara17 (Slettet)

Jeg bruger Ti-nspire.

f(x)= x^(3)-6*x^(2)+9*x-2.

derefter har jeg differenteret f(x) og det giver = 3*x^2-12*x+9.

solve (3*x^2-12*x+9=0,x) det giver x=1 or x=3. det betyder at grafen for f(x) har 2 vandret tangent svar til x= 1 og x= 3,.

hvordan berenger jeg f '(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

...det har du jo gjort i linje #2's 3. linje


Svar #4
18. november 2008 af Sara17 (Slettet)

jamen hr jeg så beregnet monotiforhold for funktion? og hvis jeg ikk har. hvordan gør jeg det :S?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2008 af mathon

...monotoniintervaller

]-oo;1[      ]1;3[     og    ]3;oo[

monotoniforhold:
for x<1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ????
for 1<x<3 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ????
for x>3 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ????


Svar #6
18. november 2008 af Sara17 (Slettet)

]-oo;1[ ]1;3[ og ]3;oo[  ? hvordan kom du frem til det ?


Skriv et svar til: bestem toppunkter og monotiforhold for funktion bare en lille skub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.