Matematik

Isolering af x??? hjælp please

18. november 2008 af line-friis (Slettet)

Hey jeg har en opgave for som jeg simpelthen fatter zero af! Min lære forklare det på en underlig måde og ingen fra klasse har fattet det. Mit spørgsmål er så hvordan man i alverden kan isolere x når ligningen ser sådan her ud :

(½x - 1)^3 = 26 -1

jeg har forgævet prøve at løse den men mit "bedste" resultat gav 22.5 og noget siger mig det ikk er helt rigtigt??? please hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af neze (Slettet)

prøv på lommeregneren:

solve((½x - 1)^3 = 26 -1,x) x = 2*5^(2/3)  +2 ~ 7,85 


Brugbart svar (3)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

½*x - 1 = 3√(25)

½*x = 3√(25) + 1

x = 2(3√(25) + 1)


Svar #3
18. november 2008 af line-friis (Slettet)

ja det fik jeg det også til på lommeregneren men vi opgaven skulle løses uden hjælpemidler :/


Skriv et svar til: Isolering af x??? hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.