Matematik

Koordinaterne til røringspunktet?

18. november 2008 af Sarahx (Slettet)

En funktion f har forskriften f(x) = -x^2+2x+4
Det oplyses, at grafen har en tangent med hældningskoefficient 6

-Bestem koordinaterne til røringspunktet for den tangent:

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentier og sæt lig 6 for at finde den førstekoordinat til røringspunktet. Indsæt herefter denne i funktionsforskriften for at finde funktionsværdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: differentialregning. Hvad siger f' om f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

f '(x) = -2x+2

f '(xo) = -2xo+2 = 6 .....


Svar #4
18. november 2008 af Sarahx (Slettet)

Hmm, tror ikke helt jeg forstår det, skal jeg finde f `(x) først?

Hvis ja, hvad skal jeg derefter?


Skriv et svar til: Koordinaterne til røringspunktet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.