Matematik

førstekoordinatet til røringspunktet

18. november 2008 af Louise_C (Slettet)

Hvad er røringspunktet?

Jeg har en funktion f(x) =  x^3 - 3x^2 + 2x

grafen for f har to tangenter med hældningen 11

bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

hvordan gør jeg det, jeg kan ikke finde ud af disse typer opgaver.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Løs:

f'(x) = 11

Med hensyn til x.


Svar #2
18. november 2008 af Louise_C (Slettet)

skal jeg diff f(x) og sætte den lig med 11 ? Kan det passe at jeg får en andengradsligning?

jeg får x = 3 og x = -1

er det førstekoordinaterne til røringspunktet? Og opgaven er løst?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Perfekt. Du har nu fundet førstekoordinaterne til røringspunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2008 af juventuz (Slettet)

#2 Det er rigtigt. Og ja... det er tangenternes førstekoordinater på f(x)


Svar #5
18. november 2008 af Louise_C (Slettet)

Tak skal I have!


Svar #6
18. november 2008 af Louise_C (Slettet)

men hvad er et røringspunkt? (:


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2008 af juventuz (Slettet)

#6 Spørger du lige, hvad et røringspunkt er? Altså helt generelt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

Punktet hvor tangenten rører/tangerer grafen for din funktion. En tangent med en given hældning vil (netop fordi det er en tangent) røre grafen i punktet hvor hældningen svarer til tangentens hældning.
 


Svar #9
18. november 2008 af Louise_C (Slettet)

#7 ja

#8 tak


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. november 2008 af Danielras (Slettet)

#9

Et godt råd til at forstå opgaver som denne er at plotte hele skidtet. Altså funktionen, de to tangenter og de to røringspunkter. Det kan gøres hurtigt og nemt i f.eks. programmet Graph (padowan.dk), og udover at det forbedrer din forståelse til næste gang du ser en sådan opgave, så kan du også se om det du har fundet frem til er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. april 2009 af saraboell (Slettet)

ej okay, hvordan løser man f'(x)= 11?


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. november 2010 af x00 (Slettet)

 evt. nogen der kan skrive udregningen til f'(x)=11? og når den differentieres? for jeg får et tal der er helt hen i vejret..

på forhånd tak 


Skriv et svar til: førstekoordinatet til røringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.