Matematik

isolering af x???

19. november 2008 af line-friis (Slettet)

Hey jeg har et regnestykke som jeg simpelthen ikk forstår. Vi skal isolere x og exp indgår. Jeg har på mystisk vis fået stykket til at give x=-2 men noget siger mig det ikke er rigtigt. Stykker skal regnes uden hjælpemidler :S

stykket ser således ud:

2 * exp(2x + 4) = 8

Please hjælp mig :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

2 * exp(2x + 4) = 8

exp(2x + 4) = 4

ln(exp(2x + 4)) = ln(22)

2x + 4 = 2ln(2)

x+2 = ln(2)

x = ln(2) - 2


Skriv et svar til: isolering af x???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.