Matematik

Tvivl ....

19. november 2008 af Mucuux (Slettet)

Hejsa. Jeg har et opave som, jeg lidt er i tvivl om det er rigtig.
Opgaven lyder sådan her:

Der regnes med, at den tid, computere bruges, stiger lige meget hvert år. Det samme gælder for computeres effekt.

1. Gør skemaet på svararket færdigt.

Antal timer pr. dag computer er tændt; 1993 = 1 - 1994= 1,4 - 1995= 1,8 - 1996=2,2 - 1997=2,6 - 1998= 3

Computeres effekt i W; 1993= 65 - 1994= ? 1995=? 1996=? 1997=? 1998=110

Energiforbrug i Wh pr. dag; 1993= 65 - 1994=? - 1995=149,9 - 1996= 202,4 - 1997=262,6 1998=330

Energiforbrug i kWh pr. år for computere; 1993=24 - 1994=? - 1995=55 - 1996=74 - 1997=96 - 1998= 120

De steder hvor der er spørgsmåltegn, skal udfyldes.

Det har jeg også gjort, men ved ikke om det er rigtig.

Antal timer pr. dag computer er tændt; 1994= 79 - 1995= 83 - 1996=92 - 1997= 101

Computeres effekt i W; 1994= 132,5

Energiforbrug i kWh pr. år for computere; 1994= 48
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Kehoa (Slettet)

Du har skrevet forkert ved svaret, antal timer pr dag computer er tændt, skulle ikke have været med og alt skulle være rykket en linie op ;)

Computerens effekt i W: 1994 = 74 W

Energiforbrug i W pr. dag: 1994 =103.6 W

Energiforbrug i kWh pr. år for computere: 1994 = 37.8 kWh

Ellers er det andet rigtigt..


Svar #2
19. november 2008 af Mucuux (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Så der også et andet skema, jeg skal udfylde..

I perioden fra 1993 til 1998 steg antallet af computere med ca. 32% om året.

1. Beregn og tilføj de manglende tal i tabellen på svararket.

Skema;

Antal computere i Danmark; 1993= 250000 - 1994=? - 1995=? - 1996=? - 1997=? - 1998=?

Samlet energiforbrug i GWh: 1993=6 - 1994=? - 1995=? - 1996=? - 1997=? - 1998=?

Hvordan regner jeg det ud?


Svar #3
19. november 2008 af Mucuux (Slettet)

Antal computere i Danmark; 1998= 1000000 glemte lige den


Svar #4
19. november 2008 af Mucuux (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2008 af Kehoa (Slettet)

For at finde antal computere, skal du gange det første år med 1.32, altså 25000 * 1.32 = 330000, så ganger du det næste år, altså 330000 * 1.32 og sådan fortsætter du.

Når du ganger med 1.32 bliver dit tal 32% større..


Skriv et svar til: Tvivl ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.