Matematik

Differentering

19. november 2008 af quartz (Slettet)

Jeg skal finde differentialkvotienten af:

m(x)=ln(3)x^3,1+3,9^x*5,1

Jeg ved at ln(x) differentieres til 1/x, men hvad når der står et tal istedet for x..

En funktion er givet ved f(x)=ln(x)-x

jeg skal finde ud af hvilke x der er derfineret for f(x)

Kan det passe at x>0 da man ikke kan tag den naturlige logaritme af 0 og negative tal.

men hvordan kan jeg forklare dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

ln(3) er en konstant

Dm(f) = R+ er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af mathon

m'(x) = (ln(3)*3,1)*x2,1 + (3,9*5,1)x4,1    


Svar #3
19. november 2008 af quartz (Slettet)

vidunderligt :)

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Differentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.