Fysik
afl.
20. oktober 2004 af
weboxdk (Slettet)
Billeglas kan antirefleksbehandles ved at påføre dem et tyndt lag af magnesiumflourid (MgF2)
Lys med bølgelængden 550nm i luften har den relative brydningsforhold 1,38 over overgangen fra luft til MgF2.
a) beregn lysets fart i MgF2-laget..
dette har jeg fundet svaret på og kommer frem til v=2,17*10^8 m/s..
mit spørgsmål er
b) HVAD ER LYSETES BØÆLGELÆNGDE I mgF2-laget?
skal jeg bruge formlen v=y*f hvor y er lig med lambda..? og hvordan kommer jeg så frem til frekvensen?
antirefleksbehandlingen af glassene bevirker at reflekser (tilbagekaster lys) fra glasoverfladen mindskes. For bestemte tykkelser af MgF2-laget vil lys der reflekteret fra grænselaget mellem MgF2 og glasset, interferere destruktiv med lys, der er reflekteret direkte fra MgF2-overfladen..
lys med bølgelængden 550nm falder vinkelret ind mod overfladen.
c) HVAD ER DEN MINDSTE TYKKELSE MgF2-laget kan have, for at reflekserne formindskes ved denne bølgelængde???
Lys med bølgelængden 550nm i luften har den relative brydningsforhold 1,38 over overgangen fra luft til MgF2.
a) beregn lysets fart i MgF2-laget..
dette har jeg fundet svaret på og kommer frem til v=2,17*10^8 m/s..
mit spørgsmål er
b) HVAD ER LYSETES BØÆLGELÆNGDE I mgF2-laget?
skal jeg bruge formlen v=y*f hvor y er lig med lambda..? og hvordan kommer jeg så frem til frekvensen?
antirefleksbehandlingen af glassene bevirker at reflekser (tilbagekaster lys) fra glasoverfladen mindskes. For bestemte tykkelser af MgF2-laget vil lys der reflekteret fra grænselaget mellem MgF2 og glasset, interferere destruktiv med lys, der er reflekteret direkte fra MgF2-overfladen..
lys med bølgelængden 550nm falder vinkelret ind mod overfladen.
c) HVAD ER DEN MINDSTE TYKKELSE MgF2-laget kan have, for at reflekserne formindskes ved denne bølgelængde???
Svar #1
20. oktober 2004 af riquelme (Slettet)
b) Frekvensen er den samme; bølgelængden sammenpresses i mødet med Mg-laget. Det er ligesom når afstanden mindskes mellem en række af biler som kører fra motorvejen og ind på en mindre vej (og sænker farten); afstanden mellem bilerne (bølgelængden) bliver mindre, men antallet af biler pr. sekund (frekvensen) er uændret.
c) Hint: kriterie for destruktiv interferens: t = (m+1/2)*lambda...
c) Hint: kriterie for destruktiv interferens: t = (m+1/2)*lambda...
Skriv et svar til: afl.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
