Matematik

Tegne en lineær funktion

19. november 2008 af tommo91 (Slettet)

Hejsa!

Hvordan tegner man en såkaldt Lineær Funktion?

Og hvordan bestemmer man forskriftet for en ?

Har ret svært ved det emne,

men på forhånd mange tak :)!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

En lineær funktion er en ret linie i et koordinat system af formen y=ax+b.

Du finder forskriften ud fra to punkter ved at sige:

P1=(x1,y1)

P2=(x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=y1 - ax1

Og så indsætter du konstanterne a og b, og får en lineær funktion:

y=ax+b


Skriv et svar til: Tegne en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.