Matematik

Åh pls pls pls

19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

HASTER HasTER
Hej allesammen, har lige en opgave jeg simpelthen ikke fatter, har lavet  a'eren men fatter ikke de tre sidste håber virkelig virkelig virkelig at nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig :D pllls

http://peecee.dk/upload/view/140810
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Danielras (Slettet)

Stop for fanden med at poste flere indlæg. Folk hjælper hvis de har tid/lyst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2008 af Danielras (Slettet)

Jeg kan se at det er en anden opgave denne gang. Troede at du havde postet dit 3. indlæg med samme opgave. MEN:

1. Skriv en ordentlig overskrift

2. Kom med et bud på opgaverne.


Svar #3
19. november 2008 af Mads221 (Slettet)

ingen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af mathon

f '(x) = -0,3x + 17,10 .............


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2008 af mullemalle (Slettet)

1)

Du skal differentiere den, sætte den lig nul og vise at det er maksimumsted:

f ' (x) = -0,3x + 17,1 = 0

0,3x=17,1

x = 17,1/0,3

x= 57

Så laver du en monotonilinie (den laver jeg ikke da jeg ikek kan tegne den her). Når du har vist at der er maksimum ved x=57 har du altså vist at den er størst 57 år efetr 1900 = 1957. Så beregner du størrelsen ved at sætte ind i f(x):

f(57) = ....................  (Jeg har ingen lommeregner så du må regne det selv)

2) Du skal beregne hvornår indbyggertaller, f(x), er under 200. Derfor opstiller du:

 -0,15x2 + 17,10x + 720,65 < 200

-0,15x2 + 17,10x + 520,65 < 0

Så løser du uligheden. Du kan løse -0,15x2 + 17,10x + 520,65 =0 og finde en eller anden x-værdi. indbyggertallet er så under 200 når x er større end denne´. Så hvis løsningen blev 99 så ville indbyggertallet være under 200 efter år 1999 ( 1900 + x = 1900 + 99 = 1999 ) .

3)

f ' (x) = -0,3x + 17,1

4)

 f ' (108) = -0,3*180 + 17,1 = .........

 f ' (108) =....... betyder at væksthastigheden af indbyggere i gedser i år 2008 (1900 + 108) er ........  pr. år

Jeg håber du kan bruge min hjælp..


Skriv et svar til: Åh pls pls pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.