Matematik

Lokale ekstrema

19. november 2008 af Rolf J (Slettet)

Hej.

Hvordan finder jeg de lokale ekstrema for denne funktion: 

f(x)=x^4-8x^2

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Danielras (Slettet)

Løs f'(x) = 0.


Svar #2
20. november 2008 af Rolf J (Slettet)

 Okay.

f'(x) = 0

4x^3 -16x = 0

Hvordan finder jeg ud af hvad x er lig med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af Danielras (Slettet)

4x^3 -16x = x(4x^2-16) = 0

Benyt nu nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af mathon

4x3 -16x = 4x(x2- 4) = 4x(x2- 22) = 4x(x+2)(x-2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2008 af mullemalle (Slettet)

I forlængelse af det Danielras har skrevet ( som i øvrigt er helt rigtigt) :

4x^3 -16x = x(4x^2-16) = 0

x = 0  el.  4x^2-16 = 0       <=>

x = 0 el. 4x^2 = 16            <=>

x = 0 el. 4x^2 = 16            <=>

x = 0 el. x^2 = 4                <=>

x = 0 el. x = +- 2


Skriv et svar til: Lokale ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.